9 Ιούλιος 2016, 18:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2016, 16:51

Ινιάδα, ένας παράδεισος στην ανατολική Θράκη, πάνω στον Πόντο

  • Ινιάδα, ένας παράδεισος στην ανατολική Θράκη, πάνω στον Πόντο
    Μέχρι τη θάλασσα κατεβαίνει το πράσινο στην Ινιάδα (φωτ.: Burak Saral)

H Iνιάδα (İğneada) βρίσκεται στον Εύξεινο Πόντο, στο βόρειο άκρο των ακτών της Θράκης, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία και σε απόσταση 100 χλμ. από τις Σαράντα Εκκλησιές, 165 χλμ. από την Αδριανούπολη και 250 χλμ. από την Κωνσταντινούπολη. Το χειμώνα οι κάτοικοί της δεν ξεπερνούν τις 2.000 ψυχές αλλά το καλοκαίρι μπορεί να φθάσουν τις 5.000.

Η Ινιάδα είναι μια ήσυχη παραλιακή κωμόπολη, ένας από τους τελευταίους επίγειους παράδεισους στην τουρκική επικράτεια.

Επειδή, λόγω καιρικών συνθηκών, η τουριστική περίοδος στην περιοχή είναι πολύ μικρή, δεν υπάρχει τουριστική ανάπτυξη και οι επισκέπτες φιλοξενούνται σε πανσιόν και σε μικρές τουριστικές μονάδες.

Τα ποτάμια που έρχονται από τις υπώρειες της οροσειράς Στράντζα και τρέχουν στη θάλασσα, οι παράλιες λίμνες, τα παρθένα δάση που κατεβαίνουν μέχρι τις ακτές και η απείραχτη προς το παρόν φύση, είναι που κάνουν την Ινιάδα ένα ησυχαστήριο για τους επισκέπτες που θέλουν έναν ήσυχο τόπο για να αναπαυθούν και να ηρεμήσουν. Για τους λάτρεις της φύσης, νότια της Ινιάδας απλώνονται τα δάση του Εθνικού Δρυμού του Λόγγου, που είναι παρθένα και αξίζουν μια περιήγηση, με τη βοήθεια τοπικού ξεναγού.