6 Σεπτέμβριος 2013, 09:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:08

Λουκέτο στα σχολεία αμέσως μετά το πρώτο κουδούνι!

  • Αυτά είναι τα 118 σχολεία που κλείνουν από Σεπτέμβριο

Δεδομένο θεωρείται το απεργιακό λουκέτο στα σχολεία αμέσως μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς που ξεκινάει στις 11 του μήνα.

Όλα δείχνουν ότι επικρατεί η... σκληροπυρηνική άποψη για έναρξη των κινητοποιήσεων με πενθήμερη απεργία από τις 16 ως τις 20 του μήνα.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” μέχρι χθες τη νύχτα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σε 45 ΕΛΜΕ με τους καθηγητές να ψηφίζουν υπέρ της πενθήμερης απεργίας στις 31 από αυτές.

Οι συνδικαλιστές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ έχουν καταθέσει πρόταση για απεργία 48 ωρών όμως φαίνεται ότι το... πλειοψηφικό ρεύμα μεταξύ των καθηγητών θέλει πιο σκληρή γραμμή.

Η τελική απόφαση , όπως και να έχει, θα ληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, όμως το λουκέτο στα σχολεία θα πρέπει να θεωρείται βέβαια καθώς όλες οι παρατάξεις φαίνεται να επιθυμούν κινητοποιήσεις.

Το μόνο που μένει να αποφασιστεί είναι το πόσες ημέρες θα είναι τελικά η απεργία. Βέβαιο επίσης είναι ότι η απεργία αυτή δεν θα είναι και η μόνη, αφού ήδη έχει ληφθεί η απόφαση μετά την απεργία να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση και να ληφθούν νέες αποφάσεις για τη μορφή του αγώνα.

Πάντως και σε αυτή την περίπτωση το ... στοίχημα είναι η συμμετοχή των καθηγητών στις απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς πλέον υπολογίζεται και το οικονομικό κόστος.

Πηγή: newsit.gr