2 Ιούλιος 2016, 13:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2016, 16:53

Αιματοκύλησαν και την Ντάκα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

  • Αιματοκύλησαν και την Ντάκα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους
    Αιματηρό και το νέο χτύπημα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, αυτή τη φορά στην Ντάκα του Μπαγκλαντές (φωτ.: EPA / Stringer)

Εκπρόσωπος του στρατού του Μπαγκλαντές επιβεβαίωσε νωρίτερα την πληροφορία που προερχόταν από το Ισλαμικό Κράτος ότι 20 από τους ομήρους που κράτησαν το βράδυ της Παρασκευής οι τζιχανιστές, μετά από επιδρομή σε πολυσύχναστο καφέ της πρωτεύουσας Ντάκα, είναι νεκροί.

Όλα τα θύματα είναι ξένοι υπήκοοι, δήλωσε ο συνταγματάρχης Ρασιντούλ Χάσαν, αν και δεν ήταν ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσει τις εθνικότητές τους.

Όλοι, κατά δήλωσή του πάντα, θανατώθηκαν βάναυσα με αιχμηρά όπλα, πριν πραγματοποιηθεί η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του Μπαγκλαντές, κατά την οποία διασώθηκαν 13 άτομα. Στο μεταξύ, πηγή του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι μεταξύ των θυμάτων υπάρχει σημαντικός αριθμός Ιταλών υπηκόων. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες ακόμα πληροφορίες και για Ιάπωνες στη λίστα των θυμάτων.

Νεκροί είναι και έξι από τους τζιχαντιστές που έκαναν την επίθεση, όπως επίσης και δύο αστυνομικοί. Ένας εκ των δραστών έχει συλληφθεί κατά δήλωση των αρχών του Μπαγκλαντές.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.