2 Ιούλιος 2016, 11:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2016, 10:23

Μπαγκλαντές: Με μακελειό έληξε η ομηρία ξένων υπηκόων από το Ισλαμικό Κράτος

  • Μπαγκλαντές: Με μακελειό έληξε η ομηρία ξένων υπηκόων από το Ισλαμικό Κράτος
    Με επέμβαση των ειδικών δυνάμεων και της αστυνομίας έληξε η ομηρία ξένων στην πλειοψηφία τους υπηκόων, στην Ντάκα. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο τελικός απολογισμός των θυμάτων κατά τη σφοδρή ανταλλαγή πυρών (φωτ.: EPA / Stringer)

Με επιδρομή των ειδικών δυνάμεων του Μπαγκλαντές, στο πολυσύχναστο από ξένους και διπλωμάτες καφέ της πρωτεύουσας Ντάκα έληξε η υπόθεση ομηρίας περίπου 20 –κατά άλλους 35– ατόμων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του επικεφαλής της επιχείρησης απελευθέρωσης των ομήρων, δύο αστυνομικοί και έξι εκ των δραστών-τρομοκρατών σκοτώθηκαν και 13 εκ των ομήρων απελευθερώθηκαν.

Οι πληροφορίες όμως για την τύχη των υπολοίπων ομήρων είναι πολύ συγκεχυμένες. Υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς τραυματίες από τη σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

Ανακοινώθηκε επίσης η σύλληψη ενός εκ των δραστών. Το πρακτορείο Amaq που λειτουργεί ως όργανο του Ισλαμικού Κράτους μετέδωσε ότι την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος και ότι 20 όμηροι έχουν σκοτωθεί.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 9:30 το βράδυ (τοπική ώρα) όταν ομάδα ενόπλων επέδραμαν σε γνωστό καφέ σε συνοικία της Ντάκα όπου υπάρχουν πολλές πρεσβευτικές κατοικίες και κράτησαν ομήρους όλους τους θαμώνες, στην πλειοψηφίας τους ξένους υπηκόους, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο πρώην ανταποκριτής του BBC στο Μπαγκλαντές Ανμπαρασάν Εθιραγιάν υποστήριξε ότι πρόκειται για την πρώτη στο Μπαγκλαντές υπόθεση ομηρίας ξένων υπηκόων. Κατά την άποψή του το χτύπημα των τρομοκρατών στη συγκεκριμένη συνοικία της Ντάκα συνιστά σημαντική κλιμάκωση της βίας των τζιχανιστών στο Μπαγκλαντές.