5 Σεπτέμβριος 2013, 20:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:08

Κρήτη και Πόντος σμίξανε στο Ηρώδειο - Παράταση για την προπώληση εισιτηρίων

  • Κρήτη και Πόντος σμίξανε στο Ηρώδειο - Παράταση για την προπώληση εισιτηρίων

Κερδίστε δωρεάν εισιτήρια για την εκδήλωση Κρήτη και Πόντος σμίξανε στο Ηρώδειο! Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό εδώ.

Κρήτη και Πόντος σμίξανε για πρώτη φορά μαζί, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013. Παράταση δόθηκε σήμερα για για την προπώληση εισιτηρίων μέχρι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Pontos-News.Gr.

Ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για τη μουσικοχορευτική παράσταση «Κρήτη και Πόντος σμίξανε» (Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου) καθώς πολλοί από τους αδειούχους του Αυγούστου έσπευσαν να επωφεληθούν από τις μοναδικές τιμές προπώλησης.

Έτσι, παρατείνεται μέχρι την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου η προσφορά με προνομιακές εκπτώσεις έως και –36%! Συγκεκριμένα, τα εισιτήρια του Κάτω Διαζώματος πωλούνται στην τιμή των 35€ (αντί 55 €, 45 €, 35 € που θα πωλούνται από τις 16 Σεπτεμβρίου) και τα εισιτήρια του Άνω Διαζώματος στην τιμή των 15 € (αντί 20 €). Φοιτητικό-ΑΜΕΑ 15 €.

Εισιτήρια προπωλούνται στα καταστήματα Public και την Ticketservices: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς), τηλεφωνικά στο 210 7234567 και online στο www.ticketservices.gr

Στη μουσικοχορευτική παράσταση «Κρήτη και Πόντος σμίξανε» παρουσιάζονται για πρώτη φορά μαζί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού δρώμενα, χοροί και τραγούδια από την Κρήτη και τον Πόντο. Δεξιοτέχνες χορευτές και μουσικοί από την Κρήτη δημιουργούν και συμπράττουν επί σκηνής με μουσικούς και χορευτές από τον Πόντο, «παντρεύοντας» με τρόπο πρωτόγνωρο την πλούσια και διαχρονική Ποντιακή και Κρητική παράδοση.

Λυράρηδες, λαουτιέρηδες, το βιολί και το νταούλι σαγηνεύουν την ψυχή και ανασταίνουν, με νοήματα βαθιά και στοχασμούς, όλες τις ομορφιές του παρελθόντος. Τραγουδούν τη λεβεντιά, τη χαρά και τη λύπη, τους καημούς της ξενιτιάς, την πίστη στην πατρίδα, τον έρωτα της ζωής και την πανέμορφη φύση.

Ο χορός, με τις γρήγορες δοξαριές της λύρας γίνεται τρόπος έκφρασης ζωής! Πεντοζάλης, Πυρρίχιος (Σέρα), Ανωγειανός Πηδηχτός, Τίκ, Μαλεβιζιώτης, Κότσαρι, Ρουματιανή Σούστα, Τρυγόνα και Συρτός Χανιώτης ζωντανεύουν εκπληκτικά επί σκηνής κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης σε ένα ατελείωτο ταξίδι συναισθημάτων και αυθεντικής χορευτικής έκφρασης, μαζί με δρώμενα από τα πιο γνωστά έθιμα των δύο περιοχών.

Δεν πρόκειται για ένα παραδοσιακό πανηγύρι αλλά για μια μουσικοχορευτική παράσταση με περισσότερους από 80 συντελεστές, που σέβεται απόλυτα τη μεγάλη λαϊκή κληρονομιά και τα έθιμα των Κρητών και των Ποντίων, οι οποίοι παραμένουν ακοίμητοι ακρίτες φρουροί του Ελληνισμού και θυμίζουν σε όλους πως είμαστε ακόμη Έλληνες!
Συντελεστές της παράστασης

Κρήτη
 
Συντονιστής

Γρηγόρης Ορφανουδάκης (ηθοποιός)

Μουσικοί

Ζαχαρίας Σπυριδάκης (λύρα)
Αντώνης Μαρτσάκης (φωνή και βιολί)
Βασίλης Σταυρακάκης (φωνή και μαντολίνο)
Μιχάλης Σταυρακάκης (λαούτο και μαντολίνο)
Νίκος Μαρεντάκης (λαούτο)
Γιώργος Ψαρουδάκης (λαούτο)
Δημήτρης Σιδερής (λαούτο)
Γιάννης Παπατζαννής (φωνή και κρουστά)
Γιώργος Ζαχαριουδάκης (ασκομπαντούρα και χαμπιόλι)
 
Χορευτικό

Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Κρήτες»
Χοροδιδάσκαλος: Γιώργος Πετράκης
 
Πόντος
 
Συντονιστής

Λάζος Τερζάς (ηθοποιός)
 
Μουσικοί

Μιχάλης Καλιοτζίδης (φωνή και λύρα)
Κώστας Θεοδοσιάδης (φωνή)
Γιώργος Πουλατζακλής (κεμανέ)
Βασίλης Φωλίνας (αγγείο και ζουρνάς)
Θεοδόσης Ευφραιμίδης (νταούλι)
Μαρία Χουμανίδου (λαούτο)
 
Χορευτικό

Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών
Χοροδιδάσκαλος: Γιάννης Ευφραιμίδης

Μέρος των καθαρών εσόδων από την παράσταση θα δοθεί στην Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία». Η «Φιλοθέη η Αθηναία» ιδρύθηκε το 1963 και φιλοξενεί, ανατρέφει και μορφώνει κορίτσια ηλικίας από λίγων μηνών έως 18 ετών, ορφανά ή προερχόμενα από διαλυμένες οικογένειες. Στα 50 χρόνια λειτουργίας του ιδρύματος εκατοντάδες κορίτσια, που θα είχαν καταλήξει λόγω των κακών οικογενειακών συνθηκών τους στο δρόμο και την κάθε είδους εκμετάλλευση, μεγάλωσαν με ασφάλεια στην Εστία.

Την παράσταση οργανώνει το Μελωδικό Καράβι.

Χορηγός επικοινωνίας: Pontos-News.Gr

Διαβάστε ακόμα:

4 Οκτ 2013: «Κρήτη και Πόντος σμίξανε» στο Ηρώδειο. Μια σπουδαία εκδήλωση!