1 Ιούλιος 2016, 19:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούλιος 2016, 18:45

Μια ωραία μέρα για την Ιταλία· ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του Κολοσσαίου

  • Μια ωραία μέρα για την Ιταλία· ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του Κολοσσαίου
    Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού μπροστά στο Κολοσσαίο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησής του (φωτ.: EPA)

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συντήρηση της εξωτερικής πλευράς του Κολοσσαίου, του γνωστότερου μνημείου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

«Είναι μια ωραία μέρα για την Ιταλία, τη Ρώμη και για το Κολοσσαίο» δήλωσε κατά την επίσημη τελετή ο υπουργός Πολιτισμού της κυβέρνησης Ρέντσι, Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Ο Φραντσεσκίνι υπενθύμισε ότι τα συγκεκριμένα έργα χρηματοδοτήθηκαν από ιδιώτες επιχειρηματίες και ότι το σύνολο των παρεμβάσεων συντήρησης θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2018. Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι προχωρούν οι μελέτες για να δημιουργηθεί στέγαστρο το οποίο θα καλύπτει τον εσωτερικό χώρο της αρένας του Κολοσσαίου.


Η συνέντευξη Τύπου (φωτ.: EPA)

«Τελείωσαν οι εποχές των παραπόνων λόγω έλλειψης χρημάτων. Τα κονδύλια, από το κράτος και από ιδιώτες, υπάρχουν. Αλλά πρέπει να διαθέτουμε αυτοπεποίθηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε και επίγνωση των προβλημάτων της χώρας μας», δήλωσε από τη μεριά του ο Ματέο Ρέντσι.

O επιχειρηματίας Ντιέγκο Ντέλα Βάλε (διευθύνων σύμβουλος της Tod's), ο οποίος χρηματοδοτεί τη συντήρηση, θέλησε να υπογραμμίσει ότι «πρόκειται για ένα θετικό μήνυμα, ένας τρόπος για να γίνει σαφές ότι πρέπει να επιδειχθεί ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ιταλία». Συνολικά ο Ντέλα Βάλε διέθεσε 25 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των έργων συντήρησης του «αμφιθεάτρου Φλάβιο», του Κολοσσαίου. Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που από σήμερα μπορούν να θαυμάσουν οι Ιταλοί και ξένοι τουρίστες, εργάστηκαν αδιάκοπα 25 συντηρητές, για διάστημα 30 μηνών.