1 Ιούλιος 2016, 16:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούλιος 2016, 15:37

Η Τούμπα χόρεψε για την Ίμβρο και ποντιακά (φωτο, βίντεο)

  • Η Τούμπα χόρεψε για την Ίμβρο και ποντιακά (φωτο, βίντεο)
  • Η Τούμπα χόρεψε για την Ίμβρο και ποντιακά (φωτο, βίντεο)
  • Η Τούμπα χόρεψε για την Ίμβρο και ποντιακά (φωτο, βίντεο)
  • Η Τούμπα χόρεψε για την Ίμβρο και ποντιακά (φωτο, βίντεο)
  • Η Τούμπα χόρεψε για την Ίμβρο και ποντιακά (φωτο, βίντεο)

Χόρεψαν, τραγούδησαν και ταξίδεψαν νοερά στην Ίμβρο του ελληνισμού όσοι παρευρέθηκαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο γήπεδο μπάσκετ της Αναγέννησης στην Τούμπα, σε μια εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης και η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Η Τούμπα χορεύει για την Ίμβρο».

Να αδελφοποιηθεί η Τούμπα με το χωριό Αγρίδια της Ίμβρου θα προτείνει στο κοινοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της Κοινότητας Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης.

Παράλληλα με την εκδήλωση, εντός του Πνευματικού Κέντρου της Ιμβριακής Ένωσης προβαλλόταν βίντεο για την επαναλειτουργία των ελληνικών σχολείων της Ίμβρου μετά από 50 χρόνια, ενώ λειτουργούσε και έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Αραμπατζή με τίτλο «Η Ίμβρος που στερήθηκα», αφιερωμένη στα 25 χρόνια της Πατριαρχίας του Ίμβριου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Στιγμές από το καλωσόρισμα του Π. Σταματίδη αλλά και οι απονομές των αναμνηστικών δώρων

Στίχους από το ποίημα «Ίμβρο με τα εφτά χωριά» του Στέλιου Μαργωμένου διάβασε ο πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Παύλος Σταματίδης, μετά από προτροπή του Κ. Τσιαπακίδη.


Το ποντιακό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ρωμιοσύνη»

Αναμνηστικά δώρα πρόσφεραν οι Ίμβριοι στον χοροδιδάσκαλο του συλλόγου Βασίλη Αδαμόπουλο, καθώς και στα πολιτιστικά σωματεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση: Το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης Παραδοσιακού Χορού και Λαϊκού Πολιτισμού «Διόνυσος», τον Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλμωπιέων Θεσσαλονίκης, Φίλων Τούμπας οι «Άνω Κάτω», «Ο Φιλάρετος» και «Ρωμιοσύνη», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαλακοπής, το ΚΑΠΗ Δήμου Θεσσαλονίκης, το Πολιτιστικό Σωματείο Γ.Κ. Φωτιάδης, τον Λαογραφικό Όμιλο Παπάφη Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Μικρασιατών Νικομήδειας «Οι Κιζδερβενιώτες» και την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίοι χόρεψαν και παραδοσιακούς χορούς.

Η εκδήλωση έκλεισε με γλέντι για όλο τον κόσμο.

  • Φωτογραφίες: gstoympas.blogspot.gr.
Εκδηλωσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ29
ΙΟΥΝΙΟΣ
2016
19:00
Η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας–Θράκης σε συνεργασία με τη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης...