30 Ιούνιος 2016, 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2016, 18:43

Τι συζήτησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος με Τσίπρα-Σταθάκη

  • Τι συζήτησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος με Τσίπρα-Σταθάκη
    Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ο Γερμανός σοσιαλιστής αντικαγκελάριος, και υπουργός Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έκλεισε το... μάτι στην ελληνική κυβέρνηση, και κινήθηκε σε εντελώς αντίθετο μήκος κύματος από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Γκάμπριελ: Η συζήτηση πλέον θα πρέπει να στραφεί στην ανάπτυξη της Ελλάδας, η οποία θα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης.

Στη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό προτεραιότητα δόθηκε στην επενδυτική συνεργασία στους τομείς της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να προωθηθεί η ατζέντα υπέρ της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της δικαιοσύνης στην Ευρώπη. Επιπλέον, Αλέξης Τσίπρας και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ συζήτησαν σχετικά με την πορεία του οικονομικού προγράμματος, καθώς και για την διαδικασία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Στη συνέχεια ο Γερμανός πολιτικός συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη. Σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσες μεταρρυθμίσεις έχοντας τόσες πολλές αντιδράσεις, και εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση.

Γκάμπριελ: Δεν υπάρχει πλέον θέμα Grexit. Το δε Brexit πρέπει να λήξει άμεσα διότι επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα.

Σημείωσε ακόμη ότι το ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στη χώρα μας είναι μεγάλο, αναφέροντας μάλιστα ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει πόρους από το γερμανικό δημόσιο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και να υποδεχθεί επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι στη γερμανική αποστολή συμμετέχουν πάνω από σαράντα επιχειρηματίες.