30 Ιούνιος 2016, 19:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2016, 18:25

Πάρκο 19ης Μαΐου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

  • Πάρκο 19ης Μαΐου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
  • Πάρκο 19ης Μαΐου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Χρέος τιμής αποκάλεσε την κίνηση ονοματοδοσίας του πάρκου στη θέση Βουναλάκι σε «Πάρκο 19ης Μαΐου», ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων και αντιδήμαρχος οικονομικών Ωραιοκάστρου Ηρακλής Τσακαλίδης.

Πάρκο αναψυχής και ψυχαγωγίας «19ης Μαΐου», Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, γράφει πλέον η πινακίδα στο πάρκο.

Η ονοματοδοσία είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 14 Μαΐου 2016, όμως δεν υπήρχε η απαραίτητη αυξημένη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως δήλωσε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος του συλλόγου. «Μας κόντραρε η αντιπολίτευση και αναγκαστήκαμε να πάμε το θέμα σε τακτική συνεδρίαση· πήραμε την απόφαση και το υλοποιήσαμε».

Έτσι, μετά την απόφαση που ελήφθη στις 23 Ιουνίου, η ονοματοδοσία έγινε την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016. «Επιτέλους, αξιώθηκε μια διοίκηση στο δήμο Ωραιοκάστρου να πράξει το αυτονόητο», σημείωσε ο πρόεδρος, καταγγέλλοντας τους στενούς πολιτικούς λόγους που δεν επιθυμούσαν ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός για την πόλη.

Αστέριος Γαβότσης, δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Γονατίζουμε ευλαβικά στη μνήμη των 353.000 αθώων θυμάτων και σε ανάμνησή τους ονομάζουμε αυτό το πάρκο σε Πάρκο 19ης Μαΐου.

Η εκδήλωση, που παρουσίασε η ηθοποιός Νέλλη Δελή, έκλεισε με πυρρίχιο χορό από το μικρό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου.

  • Φωτογραφίες από το Δήμο Ωραιοκάστρου
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ14
ΜΑΙΟΣ
2016
19:00
Τελετή ονοματοδοσίας το Σάββατο 14 Μαΐου.