3 Ιουλίου 2016, 10:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιουλίου 2016, 10:44

Μελιτζάνες ογκρατέν

  • Μελιτζάνες ογκρατέν

Ένα εύκολο και νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό σας προτείνει το pontos-news.gr. Τρώγεται ζεστό ή κρύο, ως κύριο πιάτο ή ως συνοδευτικό.

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μελιτζάνες, τριμμένες
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. αρακάς 
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. μαργαρίνη 
  • 150 ml γάλα 
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100-150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. φέτα 
  • 200 γρ. κασέρι
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα και τις μελιτζάνες.
  2. Τα στραγγίζουμε καλά και τα σοτάρουμε με τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και τον αρακά. Σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά κι αφήνουμε να κρυώσουν. 
  3. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γάλα, τα αυγά, τα τυριά (κρατάμε λίγο από τα τυριά για το τέλος), τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν ωραίο χυλό.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά μας μέσα στο χυλό κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας.
  5. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ κι αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε, προσθέτουμε διάσπαρτα λίγο βούτυρο σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 50-60΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει. 
  6. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
  • Πηγή: chefoulis.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ