5 Σεπτέμβριος 2013, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:08

Ο Ελληνας βασιλιάς της... σούβλας στην Κίνα!

  • Ο Ελληνας βασιλιάς της... σούβλας στην Κίνα!

Για τους φίλους του παραμένει ο «θείος Μπιλ». Για όλους τους υπόλοιπους, είναι γνωστός ως ο... βασιλιάς της σούβλας στην Κίνα.

Ο Μπιλ Αυλωνίτης, ιδρυτής της εταιρείας «Greek Souvla», γεννήθηκε στην Ελλάδα, μετανάστευσε στην Αυστραλία και τα τελευταία 20 χρόνια ζει στην Κίνα, μαθαίνοντας στους Κινέζους να... ψήνουν.

Το εργοστάσιό του στην περιοχή Σενζέν δεν αφήνει περιθώριο αμφιβολίας για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται. Η «Greek Souvla», η εταιρεία του κ. Αυλωνίτη, παράγει προϊόντα για μπάρμπεκιου από το 1994, απασχολώντας Ελληνες, Κύπριους και Κινέζους μηχανικούς και σεφ, ενώ τα επαγγελματικά προϊόντα τους πωλούνται και στις πέντε ηπείρους.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, στην ιστοσελίδα της εταιρείας, στόχος του Μπιλ Αυλωνίτη ήταν να κρατήσει ζωντανή την ελληνική παράδοση του ψησίματος, που πέρα από ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος είναι, πάνω από όλα, ευκαιρία για κοινωνική αλληλεπίδραση με φίλους και συγγενείς.

Μάλιστα, ο «θείος Μπιλ» δοκιμάζει ο ίδιος κάθε νέο προϊόν της εταιρείας, τα οποία βέβαια οι Κινέζοι έχουν προσαρμόσει στη δική τους παράδοση.

Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Πηγή: imerisia.gr