29 Ιούνιος 2016, 14:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2016, 14:06

Πλοία δεμένα στο λιμάνι της Σαμψούντας έτοιμα να φύγουν για Ρωσία

  • Πλοία δεμένα στο λιμάνι της Σαμψούντας έτοιμα να φύγουν για Ρωσία

Η διακοπή των ρωσοτουρκικών σχέσεων στις 24 Νοεμβρίου 2015, μετά από την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού, σήμανε και διακοπή των μεταφορών προϊόντων από το λιμάνι της Σαμψούντας προς τα λιμάνια της Ρωσίας.

Με αφορμή τη διαφαινόμενη αναθέρμανση των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, ο διευθυντής του γραφείου της Σαμψούντας του ομίλου Ουλουσόι που έκανε δρομολόγια Ro-Ro, Τουντσέρ Ουτσουντούογλου είπε ότι οι δύο χώρες έχουν ανάγκη η μία την άλλη.

«Τα 22 πλοία που σταθμεύουν στο λιμάνι της Σαμψούντας, μετέφεραν καθημερινά 15 χιλιάδες τόνους προϊόντα στη Ρωσία. Μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους, οι διαδρομές αυτές κόπηκαν με το μαχαίρι. Τα πλοία αυτά περιμένουν μήνες τώρα στα ανοικτά του λιμανιού. Περιμένουν την αναθέρμανση των σχέσεων των δυο χωρών, για να ξαναρχίσουν τα δρομολόγια» δήλωσε.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών έχει επηρεάσει αρνητικά και τη ρωσική οικονομία αφού όλα τα προϊοντα που έπαιρνε η Ρωσία από την Άγκυρα πλέον τα αγοράζει πιο ακριβά από άλλες χώρες.