29 Ιούνιος 2016, 08:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2016, 08:16

Κάνει παιχνίδια ο καιρός – Πτώση της θερμοκρασίας

  • Κάνει παιχνίδια ο καιρός – Πτώση της θερμοκρασίας
    Να έχετε ομπρέλα μαζί σας... (φωτ. αρχείου.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρώτικα με πιθανότητα σποραδικών βροχών στα ορεινά. Άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία καταγράφει μικρή πτώση.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα το πρωί 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Σε Μακεδονία, Θράκη επίσης αναμένονται λίγες νεφώσεις. Συγκεκριμένα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 το πρωί τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με σποραδικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα είναι από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στις Κυκλάδες έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.