29 Ιούνιος 2016, 09:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιούνιος 2016, 09:12

Την Παρασκευή το τσεκουρεμένο μέρισμα των Πολιτικών Υπαλλήλων

  • Την Παρασκευή το τσεκουρεμένο μέρισμα των Πολιτικών Υπαλλήλων
    Από παλαιότερη διαμαρτυρία δημοσίων υπαλλήλων έξω από το ΜΤΠΥ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου θα λάβουν το δραστικά μειωμένο μέρισμα οι 257.755 δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ). Η διοίκηση του Ταμείου αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εργασίας, να αλλάξει την ημερομηνία καταβολής του μερίσματος προκειμένου να προλάβει να εισπράξει το σύνολο των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές που αποδίδουν οι εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι και στη συνέχεια να καταβάλει τα περίπου 63.000.000 ευρώ τα οποία απαιτούνται για να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη τριμηνιαία καταβολή.

Πέραν της καθυστέρησης, οι δικαιούχοι θα υποστούν για πρώτη φορά και τις νέες περικοπές.

Οι μειώσεις θα κυμανθούν στα επίπεδα του 59% κατά μέσο όρο, με το μέσο μέρισμα να διαμορφώνεται πλέον στα 82,46 ευρώ, από 201,17 ευρώ που ήταν μέχρι τώρα. Οι περικοπές θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1/1/2016. Τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά που εισέπραξαν οι δικαιούχοι κατά το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους, θα παρακρατηθούν σε δύο ισόποσες δόσεις, αρχικά στην καταβολή του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια τον Δεκέμβριο.

Σήμερα, στις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΑΔΕΔΥ και το σύλλογο συνταξιούχων, έξω από το κτίριο του ΜΤΠΥ, στην οδό Λυκούργου.