28 Ιούνιος 2016, 21:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιούνιος 2016, 21:24

Σάρωσε η καταιγίδα την Αττική – Χαλάζι στο Σύνταγμα

Πρωτοφανής καταιγίδα και χαλαζόπτωση έπληξαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ την Αττική και κυρίως τα βόρεια προάστια. Τα περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα εντοπίζονται σε Κηφισιά, Μελίσσια και Βριλήσσια, όπου η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 20 κλήσεις για άντληση υδάτων και πέντε για πτώση δέντρων. Η καταιγίδα έπληξε και το κέντρο της Αθήνας, ενώ χαλάζι έπεσε ακόμα και στο Σύνταγμα!

Το ξαφνικό μπουρίνι προκάλεσε αρκετά κυκλοφοριακά προβλήματα, χωρίς όμως να έχουν αποκλειστεί δρόμοι, εκτός από τον παράδρομο της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του 20ου χιλιομέτρου (στο ρεύμα της ανόδου), που έχει πλημμυρίσει από την έντονη βροχόπτωση. Η Τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας σε εκείνο το σημείο.

Νωρίτερα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν τη Λαμία και τα Τρίκαλα. Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε χιλιάδες σε χωριά κυρίως του πρώην Δήμου Γόμφων, στο νομό Τρικάλων.

Το χαλάζι σε σχήμα καρυδιού που έπεσε στην περιοχή έπληξε αμπελώνες, περιβόλια και βαμβακοκαλλιέργειες. Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, οι καταστροφές είναι ολοκληρωτικές, βυθίζοντας σε απογοήτευση τους παραγωγούς.