28 Ιουνίου 2016, 10:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιουνίου 2016, 10:20

Αναζωπυρώθηκαν τα πύρινα μέτωπα στα Δερβενοχώρια

  • Αναζωπυρώθηκαν τα πύρινα μέτωπα στα Δερβενοχώρια
    Καμένα δέντρα και στάχτες παντού στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας (φωτ.:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιάννης Κολεσίδης)

Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους έχει κατακάψει η πυρκαγιά που μαίνεται για τέταρτο 24ωρο στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, χωρίς ευτυχώς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εξελίσσεται σε δύο βασικά μέτωπα τα οποία αποτελούνται από πολλές εστίες –μέσα σε χαράδρες κυρίως– αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία και κυρίως κοντά στο χωριό Πράσινο.

Το ένα μέτωπο, όπου έχει πέσει και το μεγάλο βάρος των δυνάμεων πυρόσβεσης, είναι ανάμεσα στα χωριά Πράσινο και Πάνακτο, ενώ το άλλο είναι ανατολικά, κοντά στα νταμάρια του Φράγκου, προς την ΤΙΤΑΝ.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιάννης Κολεσίδης)

Από το πρωί άρχισαν και πάλι ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair και τέσσερα τύπου Petzetel καθώς και πέντε ελικόπτερα.

Οι επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί, αποτελούνται από 136 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 179 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 100 στρατιώτες, 23 οχήματα των δήμων, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 17 σκαπτικά μηχανήματα, που ανοίγουν δρόμους στα δύσβατα σημεία και κατασκευάζουν αντιπυρικές ζώνες.