27 Ιούνιος 2016, 21:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2016, 22:02

Συγκλονιστικός ο πρόσφυγας που έφτασε στη Λέσβο κουβαλώντας την τυφλή γυναίκα του και το μωρό τους (φωτο)

  • Συγκλονιστικός ο πρόσφυγας που έφτασε στη Λέσβο κουβαλώντας την τυφλή γυναίκα του και το μωρό τους (φωτο)
    Ο Ιρακινός πρόσφυγας, ως σύγχρονος Αινείας, φτάνει στη Λέσβο κουβαλώντας ό,τι πολυτιμότερο του έχει μείνει, την οικογένειά του (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Τσουλέλλης)
  • ΝΥΤ: Κενή η απειλή Ερντογάν για κύματα προσφύγων στην ΕΕ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Τσουλέλλης)
  • Συγκλονιστικός ο πρόσφυγας που έφτασε στη Λέσβο κουβαλώντας την τυφλή γυναίκα του και το μωρό τους (φωτο)
    Μια γυναίκα που βρισκόταν στην παραλία της Κάγιας δίνει λίγο νερό σε ένα προοσφυγόπουλο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Τσουλέλλης)

Για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες στην παραλία Κάγιας, κοντά στη Συκαμνιά της Λέσβου έφτασε την Κυριακή μια βάρκα με πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους Ιρακινούς. Ο πατέρας Χριστόφορος που υπηρετεί στον εκεί καταυλισμό πρώτης της στάσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έσπευσε να βοηθήσει.

Ήταν από εκείνους που αντίκρυσαν τον νεαρό πρόσφυγα να κατεβαίνει στην ακτή κουβαλώντας στην πλάτη του την τυφλή γυναίκα του και το λίγων μηνών μωρό τους.

«Είχε αυτός ο άνθρωπος ένα απίστευτο μεγαλείο ψυχής, μια μοναδική δύναμη» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Στρατής Τσουλέλλης, πρόεδρος της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης που απαθανάτισε τη στιγμή. «Μείναμε όλοι να βλέπουμε αυτόν τον πρόσφυγα να κατεβαίνει από τη βάρκα έχοντας την τυφλή γυναίκα του στους ώμους του και το μωρό τους στα χέρια του», συμπλήρωσε.

Η προσφυγική οικογένεια με εντολή του υπουργού μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που ενημερώθηκε σχετικά, θα μεταφερόταν στον καταυλισμό προσφύγων στον Καρά Τεπέ, έως ότου υπάρξουν θέσεις σε δομές περίθαλψης ευάλωτων κατηγοριών προσφύγων στο νησί.