27 Ιούνιος 2016, 21:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2016, 21:57

Η έκθεση «Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες» στο Ερμιτάζ (φωτο)

  • Η έκθεση «Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες» στο Ερμιτάζ (φωτο)
    Από τις 24 Ιουνίου έως τις 2 Οκτωβρίου θα φιλοξενούνται στο Ερμιτάζ τα εκθέματα της βυζαντινής τέχνης (φωτ.: υπουργείο Πολιτισμού)
  • Η έκθεση «Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες» στο Ερμιτάζ (φωτο)
    Η παρουσίαση εμπλουτίζεται με εκθέματα από το Ερμιτάζ και κλείνει με τον «'Άγιο Πέτρο» του Ελ Γκρέκο από την Εθνική Πινακοθήκη (φωτ.: υπουργείο Πολιτισμού)
  • Η έκθεση «Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες» στο Ερμιτάζ (φωτο)
    Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης, η γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Μ. Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και ο υπουργός Πολιτισμού της Ρωσίας Β. Μεντίνσκι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / υπουργείο Πολιτισμού / STR)

Εγκαινιάστηκε στις 24 Ιουνίου στο μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη η έκθεση «Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες» που υλοποιείται στο πλαίσιο του έτους Ελλάδα-Ρωσία, όπως έχει αμοιβαία χαρακτηριστεί το 2016.

Η αφήγηση της έκθεσης ξεκινά από τα πρώιμα βυζαντινά χρόνια, όταν οι απηχήσεις της Αρχαιότητας ήταν ακόμη έντονες, φωτίζει τον πολυεθνικό χαρακτήρα του βυζαντινού κράτους, τις σχέσεις του με τους γείτονες και βεβαίως την πολυτάραχη ιστορία του και φτάνει έως τα χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Τα 121 εκθέματα βυζαντινής τέχνης, υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας, προέρχονται από 22 δημόσια μουσεία και εκκλησιαστικές συλλογές της Ελλάδας.

Η έκθεση «Το Βυζάντιο μέσα στους αιώνες» στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου 2016.