27 Ιούνιος 2016, 20:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιούνιος 2016, 18:36

Ελπιδοφόρο μήνυμα από την ΠΟΠΣ και το σύλλογο «Ρίζες»

  • Ελπιδοφόρο μήνυμα από την ΠΟΠΣ και το σύλλογο «Ρίζες»

Εκατό περιστέρια αφέθηκαν ελεύθερα από νεολαίους και πέταξαν στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης, αγάπης και συμφιλίωσης μεταξύ των λαών της γης.

Το συμβολικό στιγμιότυπο έζησαν όσοι παρευρέθηκαν στη μουσικοχορευτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) και ο σύλλογος «Ρίζες», που αποτελείται από Πόντιους, Γεωργιανούς και παιδιά μικτών οικογενειών.

Όπως είπε στο pontos-news.gr η πρόεδρος της ΠΟΠΣ Χριστίνα Σαχινίδου, η εκδήλωση έφερε τον τίτλο «Ιμέντι – Χορεύουμε γεωργιανούς χορούς για την Ελλάδα». «Ιμέντι» στη γεωργιανή γλώσσα σημαίνει ελπιδοφόρο μήνυμα.

Άνθρωποι ηλικίας από τριών έως 25 χρονών χόρεψαν γεωργιανούς χορούς στην εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του προξενείου της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη.

«Οι χοροί της Γεωργίας έχουν πολλά συγγενικά στοιχεία με τους ποντιακούς χορούς. Η μουσική, ο χορός και το τραγούδι δεν έχουν σύνορα. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν χοροί από τη γεωργιανή γη, τη γη του Κόλχου, η οποία φιλοξένησε τους Πόντιους προγόνους μας. Εκτός από το μήνυμα για αγάπη, ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ των λαών, στάλθηκε κι ένα αντιρατσιστικό μήνυμα, αφού χόρεψαν μαζί άτομα μικτών γάμων», ανέφερε η Χριστίνα Σαχινίδου.

Σε άλλη στιγμή της εκδήλωσης οι νεολαίοι άφησαν στον ουρανό 60 μπαλόνια, υπό τη σκέπη των σημαιών της Ελλάδας, του Πόντου και της Γεωργίας που κυμάτιζαν μαζί.

Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου «Οι Ρίζες» έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας μάλιστα προσκληθεί και σε εκδήλωση της UNESCO.