27 Ιούνιος 2016, 13:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2016, 10:55

Μαθητική εφεύρεση πάει από τα Αλώνια Πιερίας στην Ελβετία

  • Μαθητική εφεύρεση πάει από τα Αλώνια Πιερίας στην Ελβετία
    Η ομάδα της νίκης (φωτ. : SmileyBin/ Facebook)

Την πρώτη θέση στον 10ο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2016» για την εφεύρεση του «έξυπνου» κάδου ανακύκλωσης SmileyBin κέρδισαν οι μαθητές του γυμνασίου Πύδνας-Κολινδρού, από το προσφυγικό χωριό Αλώνια Πιερίας.

Τα παιδιά ξέσπασαν σε κλάματα από τη χαρά τους όταν ανακοινώθηκε ότι κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από το «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece» και ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Μαθητές της γ΄ Γυμνασίου οι νικητές, είναι οι μικρότεροι σε ηλικία «επιχειρηματίες» που κατάφεραν να μπουν στην τελική δεκάδα, από τα 100 σχολεία που συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα.

«Είμαστε ένα μικρό Γυμνάσιο στα Αλώνια Πιερίας που έχει όλα κι όλα 50 παιδιά από τέσσερα χωριά της περιοχής. Το βραβείο αυτό μας δίνει μεγάλη δύναμη, καταλαβαίνουμε πως όλα στη ζωή είναι εφικτά», δήλωσε η μαθήτρια Μαρία Κοκκάλα, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της «Εικονικής Επιχείρησης» SmileyBin.


(Φωτ.: SmileyBin / Facebook)

«H συμμετοχή μας στο πρόγραμμα "Εικονική Επιχείρηση" πραγματικά άλλαξε τη ζωή μας» είπε συγκινημένος και ο μαθητής Ιορδάνης Πασχαλίδης, Διευθυντής Πωλήσεων της «SmileyBin». «Μέχρι πέρυσι ήμασταν παιδιά που πηγαίναμε σπίτι-σχολείο, σχολείο-σπίτι. Φέτος έχουμε ζήσει απίστευτες εμπειρίες. Έχουμε γνωρίσει και συνεργαστεί με κορυφαίους επαγγελματίες, έχουμε ένα καταπληκτικό δικό μας προϊόν, είμαστε σήμερα στην Αθήνα, σε ένα μήνα θα είμαστε την Ελβετία… Όλα μοιάζουν σαν ένα υπέροχο όνειρο» είπε λίγο μετά την ανακοίνωση της επιτυχίας τους στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Τα παιδιά δημιούργησαν μια πατέντα ενός κάδου που έχει μέσα ζυγαριά και ανταμείβει τον χρήστη που ανακυκλώνει περισσότερο, με πόντους εκπτώσεων σε συνεργαζόμενα καταστήματα ή στα δημοτικά τέλη. Οι πόντοι πιστώνονται μέσω wifi σε ειδική κάρτα, η οποία χρησιμοποιείται και για να ανοίγει αυτόματα ο κάδος με ενέργεια από φωτοβολταϊκό πάνελ που υπάρχει στην οροφή.

Σύνθημα των παιδιών: «Ανακύκλωσε και κέρδισε, εσύ και το περιβάλλον!».

Η νικήτρια ομάδα θα ξεκινήσει τώρα εντατικές προετοιμασίες για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον μεγάλο Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό «Company of The Year» του Junior Achievement Europe που θα γίνει στη Λουκέρνη της Ελβετίας 25-28 Ιουλίου.

Gallery