26 Ιούνιος 2016, 21:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2016, 22:23

20ός Ακριτικός Κύκλος: Αντάμωμα Ποντίων και Βλάχων

  • 20ός Ακριτικός Κύκλος: Αντάμωμα Ποντίων και Βλάχων
  • 20ός Ακριτικός Κύκλος: Αντάμωμα Ποντίων και Βλάχων
  • 20ός Ακριτικός Κύκλος: Αντάμωμα Ποντίων και Βλάχων

Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας των εκδηλώσεων του «20ού Ακριτικού Κύκλου», εντός του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη, άνοιξε το χορευτικό συγκρότημα αρχαρίων του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου». Ακολούθησε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Βλάχων Ευκαρπίας «Το Άγιο Πνεύμα», το οποίο παρέδωσε τη σκυτάλη στο χορευτικό συγκρότημα των ενηλίκων του Συλλόγου «Ακρίτες του Πόντου».

Την παρουσίαση των χορευτικών έκλεισε το χορευτικό συγκρότημα της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης και περιχώρων «Η Ρωμανία».

Η εντυπωσιακή είσοδος του πολυπληθούς συγκροτήματος σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους χιλιάδες θεατές. Οι χορευτές του γεμάτοι ζωντάνια έφεραν στην εκδήλωση αέρα αποδήμου ελληνισμού. Έκλεψαν τις εντυπώσεις και είχαν την ευκαιρία μετά το τέλος της εκδήλωσης να συναντηθούν με φίλους και συγγενείς.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββάτου 25 Ιουνίου πλαισίωσαν οι Κώστας Ζαπουνίδης (λύρα, τραγούδι), Γιώργος Ζαπουνίδης (λύρα), Στάθης Πορφυρίδης (λύρα, τραγούδι), Φόρης Απατσίδης (λύρα, τραγούδι), Γιώργος Αετόπουλος (λύρα, τραγούδι) Κώστας Ταμουτσίδης (λύρα) και Σάββας Ζαπουνίδης (τραγούδι).

Τις εκδηλώσεις της τρίτης ημέρας του 20ού Ακριτικού Κύκλου παρακολούθησαν δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι του Δήμου Παύλου Μελά. Οι παρευρισκόμενοι τίμησαν δεόντως στη συνέχεια τα πεντανοστιμα ωτία και πιροσκία.

Gallery
Εκδηλωσεις