26 Ιούνιος 2016, 13:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2016, 13:26

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια – Σώοι οι πιλότοι του καναντέρ

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου καναντέρ, που επιχειρούσε στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας πραγματοποίησε τελικά αναγκαστική προσγείωση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα ότι κατέπεσε.

Με βάση την αναγγελία του πυροσβεστικού σώματος στο Twitter, οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους είναι σώοι. Στο σημείο αναμενόταν να μεταβεί συνεργείο της Πολεμικής Αεροπορίας, για να διερευνήσει τα αίτια της αναγκαστικής προσγείωσης.

Διευκρινίζεται πάντως ότι το αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου στο πευκοδάσος, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας, σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν σημαντικά την μεγάλη επιχείρηση επίγειων και εναέριων μέσων που βρίσκεται σε εξέλιξη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στην περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με 56 υδροφόρα οχήματα, πεζοπόρο τμήμα με 38 άτομα και επίσης επτά αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.