26 Ιούνιος 2016, 09:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Ιούνιος 2016, 08:51

Άστατος καιρός με σποραδικές βροχές και καταιγίδες

  • Άστατος καιρός με σποραδικές βροχές και καταιγίδες

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν κυρίως στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία και πιθανόν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά τις βραδινές ώρες.

Ειδικότερα η ΕΜΥ προβλέπει για τη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά, βόρειοι βορειοανατολικοί 5 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις ηπειρωτικές περιοχές. Άνεμοι: Ασθενείς και στο Ιόνιο, βορειοδυτικοί 3 – 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες θα έχουμε και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 – 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά, τις πρωινές ώρες πιθανών σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από δυτικές κατευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από πό 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται στα βόρεια, νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα, γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Άνεμοι: Στα βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 5 - 6 μποφόρ και στα νότια, δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 23 έως 31.

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός στην Αττική, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με σποραδικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει η ΕΜΥ και για τη Θεσσαλονίκη. Άνεμοι: Βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι, νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς.