25 Ιούνιος 2016, 22:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2016, 21:31

«Χίλιες δικογραφίες από τη λίστα Μπόργιανς»

  • «Χίλιες δικογραφίες από τη λίστα Μπόργιανς»
    Ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Χίλιες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί από τη μέχρι τώρα επεξεργασία των στοιχείων της λίστας Μπόργιανς, που παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, και οι υποθέσεις αυτές έχουν πάρει το δρόμο τους, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης. Σύντομα αναμένονται τα πρώτα οικονομικά οφέλη για τη χώρα μας, καθώς, όπως σημείωσε, η εικόνα που έχει είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις δείχνουν τη διάθεση να συμβιβαστούν και να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί.

Πρόσθεσε ότι στα μέσα του Ιουλίου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στατιστικά στοιχεία με βάση τη δουλειά που έχει γίνει από τον ελεγκτικό μηχανισμό και τις εισαγγελικές αρχές της χώρας.

Η υλοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προχωρά. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ειδικό κλιμάκιο του ελεγκτικού μηχανισμού της Ελλάδας θα επισκεφθεί τη Ρηνανία για να επιμορφωθεί στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς. Επικεφαλής του κλιμακίου θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και θα συμμετέχει και ο γενικός γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης.