25 Ιούνιος 2016, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιούνιος 2016, 12:04

«Ο Απόλλων Καλαμαριάς θα μετονομαστεί σε Απόλλων Πόντου»

  • Απόλλων Πόντου: Το πανό, οι φανέλες και ο αγώνας για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ο Απόλλων Καλαμαριάς μετονομάζεται σε Απόλλων Πόντου! Αυτό αποκάλυψε ο Όμηρος Φωτιάδης, μιλώντας στο ρ/σ Metropolis για τη νέα εποχή που ξεκίνησε στον ιστορικό σύλλογο, μετά την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Άλεξ Κάλας.

«Το επόμενο διάστημα θα αλλάξει το προσωνύμιο της ομάδας σε Απόλλων Πόντου», είπε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Καλαϊτζίδη και πρόσθεσε ότι τα σχέδια του Άλεξ Κάλας για τον ποντιακό ελληνισμό είναι μεγάλα. Για την απόφαση του Άλεξ Κάλας και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη να ασχοληθούν με τον Απόλλωνα τόνισε: «Είναι και οι δύο Πόντιοι. Ο Άλεξ Κάλας δραστηριοποιείται στους συλλόγους στην Αμερική, παρακολουθεί όλα τα δρώμενα. Θέλει να ταυτίσει το ποδόσφαιρο και το ποντιακό στοιχείο».


Ο Όμηρος Φωτιάδης (φωτ.: metrosport.gr) 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και θα ασχοληθώ στο κομμάτι που αφορά τον ποντιακό πληθυσμό. Αναφορικά με την ανάληψη της προεδρίας από τον Σάββα Καλεντερίδη, υπογράμμισε ότι ο γνωστός εκδότης «έχει βρεθεί πολλές φορές με τον Άλεξ Κάλας, η επαφή τους έχει βάθος χρόνου από το παρελθόν. Αυτό μπορεί να το δώσει ο ποντιακός ελληνισμός. Αν αυτό συνδυαστεί με την επιτυχία του αθλητικού αποτελέσματος του Απόλλωνα, θα είναι ευχής έργον».

Είπε ακόμη ότι το ποδοσφαιρικό κομμάτι θα το αναλάβει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης και οι συνεργάτες του και παραδέχθηκε ότι στόχος της ομάδας είναι η άνοδος στη Football  League.

«Ελπίζω σύντομα να είναι κοντά μας ο Άλεξ Κάλας για να μπει σε μια σειρά ο προγραμματισμός. Υπάρχει προγραμματισμός απλά θέλουμε να “πέσει” με κάποιες εκδηλώσεις, κοιτάμε να βρούμε ημερομηνίες που να είναι κοντά η μία με την άλλη για να γίνει η παρουσία του οράματος του Άλεξ Κάλας και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη για τον Απόλλωνα», συμπλήρωσε.

Για την αλλαγή στον χλοοτάπητα, τόνισε ότι ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες. «Θα είναι από τους ακριβότερους χλοοτάπητες στην Ελλάδα. Ελπίζουμε σε ένα μήνα θα στρώσει. Το ίδιο θα γίνει και σε ένα από τα γήπεδα της Καλαμαριάς για την προπόνηση της ομάδας», πρόσθεσε.