24 Ιούνιος 2016, 19:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούνιος 2016, 22:23

Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία των αδερφών Τσαχουρίδη

  • Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία των αδερφών Τσαχουρίδη
    «Μαζί… με ψυχή!» είναι ο τίτλος των καλοκαιρινών συναυλιών των αδερφών Τσαχουρίδη

Με δοξάρι και φωνή οι αδερφοί Τσαχουρίδη, ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος, ξεκινούν να κατακτήσουν και το φετινό καλοκαίρι. Το ποντιακό δίδυμο, που συνομιλεί με την ελληνική μουσική παράδοση και την παντρεύει με μουσικές του κόσμου, μετά τον επιτυχημένο κύκλο συναυλιών «Ψυχή και Σώμα», παρουσιάζει το «Μαζί… με ψυχή!».

Με μοναδική ροή ρεπερτορίου και μια ομάδα επτά εξαιρετικών μουσικών, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης στην ποντιακή λύρα και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης στη φωνή αρχίζουν την καλοκαιρινή τους περιοδεία απόψε από τη Θεσσαλονίκη (Φράγμα Θέρμης), ενώ αύριο θα είναι στο Κιλκίς, στο θέατρο Λόφου.

Τον επόμενο μήνα έχουν ανακοινωθεί συνολικά έξι συναυλίες: στις 6 Ιουλίου στην Ποντοκώμη στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στις 10 Ιουλίου στο Πλατύ Ημαθίας στο Δημοτικό Σχολείο, στις 11 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας, στις 13 Ιουλίου στο υπαίθριο κηποθέατρο πάρκου Εγνατία στην Αλεξανδρούπολη, στις 18 Ιουλίου στο γήπεδο του Πιερικού στην Κατερίνη και στις 28 Ιουλίου στο Φρούριο Καβάλας.

Τον Αύγουστο θα υπάρξουν έξι ακόμα συναυλίες: στα Ιωάννινα στο θέατρο Φρόντζου (3 Αυγούστου), στο κηποθέατρο Νίκου Καζαντζάκη στο Ηράκλειο Κρήτης (7 Αυγούστου), στο θέατρο «Ερωφίλη» στο Ρέθυμνο (8 Αυγούστου), στο θέατρο Ν. Μουδανιών στη Χαλκιδική (20 Αυγούστου), στο Δημοτικό Στάδιο Σκύδρας (24 Αυγούστου) και στο κτήμα Γάλβας στο Σιδηρόκαστρο (25 Αυγούστου).

Ο κύκλος των συναυλιών ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο με τρεις συναυλίες στην Ελλάδα και δύο συναυλίες στην Κύπρο. Στις 5 Σεπτεμβρίου οι αδερφοί Τσαχουρίδη θα εμφανιστούν στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής, στις 10 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο του Πανσερραϊκού και στις 13 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ταξιδεύουν στην Κύπρο όπου στις 22 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Λευκωσία και στις 24 Σεπεμβρίου στη Λεμεσό.

Μαζί τους είναι ο Αντώνης Σαρακατσιάνος (πιάνο-πλήκτρα), ο Θανάσης Σωτηριάδης (πλήκτρα), ο Γιώργος Σκηπητάρης (καβάλ’-κλαρίνο), ο Γιάννης Πούλιος (κιθάρες-λαούτο), ο Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου (κρουστά), ο Γεώργιος Κορτσινίδης (τύμπανα-νταούλι), και ο Κώστας Στιλπνόπουλος (ηλεκτρικό κόντρα μπάσο και μπάσο).