24 Ιούνιος 2016, 13:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούνιος 2016, 13:58

Μητσοτάκης για Brexit: Χρειάζεται νέο ευρωπαϊκό σχέδιο

  • Μητσοτάκης για Brexit: Χρειάζεται νέο ευρωπαϊκό σχέδιο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Ηχηρό μήνυμα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, και επισήμανε ότι πρέπει άμεσα να υπάρξουν παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πολίτες που δοκιμάζονται από την κρίση.

Μητσοτάκης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού διασφάλισε για δεκαετίες την ειρήνη και τη σταθερότητα, οφείλει μια ειλικρινή και γενναία αυτοκριτική.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι πρέπει να επισημάνουμε τι δεν πήγε καλά και να αποφασίσουμε ψύχραιμα και ειλικρινά το πώς θα το θεραπεύσουμε. Σε αυτό το στάδιο –λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης– χρειάζεται ένα νέο ευρωπαϊκό σχέδιο που θα εμπνεύσει τους λαούς και θα τονίσει την πίστη τους στη χρησιμότητα της Ένωσης. «Με συγκεκριμένες και άμεσες παρεμβάσεις που να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ακόμα, σημειώνει ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μη ζήσει η γενιά μας την κατακερματισμένη Ευρώπη του παρελθόντος, των εθνικισμών και των συγκρούσεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ στον ελληνικό λαό, του προτείνει να συνεχίσει με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ενότητα και αλληλεγγύη την πορεία του μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης.