24 Ιούνιος 2016, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιούνιος 2016, 11:29

Η Ελλάδα για το βρετανικό δημοψήφισμα

  • Η Ελλάδα για το βρετανικό δημοψήφισμα
    (Φωτ.: EPA / Hannah MacKay)

Την ανάγκη να ανοίξει μια συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της κοινωνικής και δημοκρατικής της λειτουργίας, προς όφελος των λαών και όχι της γραφειοκρατίας, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές εκφράζουν ανησυχία για τις τάσεις κατακερματισμού στην Ευρώπη και την αναβίωση του εθνικισμού.

Σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρει: «Οι προβλέψεις διαψεύστηκαν. Η ελπίδα διαψεύστηκε. Μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε: «Όσοι πιστεύαμε στην μεγάλη και ενωμένη Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία το σοκ της σημερινής ημέρας». Επεσήμανε ότι η ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει, για να υπάρξει με προοπτική και να σταματήσει να είναι αποκομμένη από την ευρωπαϊκή κοινωνία. «Κάθε κρίση αποτελεί και πρόκληση. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ».

Τέλος το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Δυστυχώς ηττηθήκαμε. Οι λαϊκιστές, με όπλο τον φόβο, κατέκτησαν την Αγγλία και την Ουαλία. Αυτό το σημερινό λάθος της ιστορίας ελπίζουμε πως η ίδια η ιστορία θα το διορθώσει το συντομότερο».