23 Ιούνιος 2016, 18:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2016, 18:28

Σε δίκη ο Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση Γιακουμάκη

  • Σε δίκη ο Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση Γιακουμάκη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Συμέλα Παντζαρτζή)

Στο εδώλιο θα καθήσει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης για την εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, σε βαθμό πλημμελήματος, αφού φέρεται να είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την τιμωρία σπουδαστές καταγόμενοι από την Κρήτη, οι οποίοι επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Αρχικά η δίωξη κατά Μαρκογιαννάκη είχε ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων.

Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας. Σήμερα, ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης. Όταν είχε αρχικά ασκηθεί η δίωξη, ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει ότι «η ασκηθείσα σε βάρος μου ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν είναι μια αθώα υπερβολή ή έστω προπετής και επιπόλαια ενέργεια. Δυστυχώς πρόκειται για μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως "κατάχρησης εξουσίας" είναι επιεικής».