23 Ιούνιος 2016, 17:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιούνιος 2016, 15:36

Τι έγινε στο 27ο τουρνουά σκακιού της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας

  • Τι έγινε στο 27ο τουρνουά σκακιού της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας

Για 27η χρονιά η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας πραγματοποίησε το ετήσιο σκακιστικό τουρνουά της, με τη συμμετοχή νηπίων και μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου από σχολεία της Νέας Ιωνίας και όμορων δήμων. Η διοργάνωση έγινε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου της Ένωσης.

Στο 27ο τουρνουά έλαβαν μέρος περίπου 100 μαθητές, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν και 18 γονείς σε παράλληλο τουρνουά.

Οι αγώνες έγιναν σε πέντε γύρους, κατά το ελβετικό σύστημα. Ακολούθησε η απονομή των κυπέλλων και των μεταλλίων στους πρώτους νικητές ενώ αναμνηστικά μετάλλια μαζί με δίπλωμα συμμετοχής δόθηκαν σε όλα τα παιδιά. Ο υπεύθυνος του τμήματος σκακιού Νίκος Χατόγλου αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε όλο το χρόνο, με αποτέλεσμα η Ένωση αφενός να μπορέσει να παραμείνει στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία, αφετέρου να κερδίσει πολλές διακρίσεις σε διάφορα πρωταθλήματα μικρών ηλικιακά κατηγοριών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Χάρης Σαπουντζάκης, ευχαρίστησε τους γονείς για τη στήριξή τους και τους μαθητές για την προσήλωσή τους στο ευγενικό, πνευματικό άθλημα. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Επιφάνιος και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» Δέσποινα Θωμαΐδου.

Στο τουρνουά των γονέων πρώτευσε ο Δημ. Τσεκούρας και ακολούθησε η Αν. Χριστοπούλου και ο Στρ. Χριστοφόρου. Επικεφαλής διαιτητές των αγώνων ήταν οι Ν. Μπάλσης και Ανδ. Κονδύλης ενώ διαιτήτευσαν οι Αντ. Αμπατζής, Φ. Γεωργόπουλος, Θ. Παπαδόπουλος, Χ. Παπαδόπουλος, Θ. Παπαζαχαρίου, Κ. Σταυράκογλου, Β. Τριανταφύλλης, Β. Τσούλη. Σημαντική συμβολή στην όλη οργάνωση είχε και ο κοσμήτορας της Ένωσης Κοσμάς Χατόγλου.

Διαβάστε εδώ τα τελικά αποτελέσματα ως προς τους βραβευθέντες μαθητές, όπως τα κατέγραψε η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας.