22 Ιούνιος 2016, 22:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούνιος 2016, 22:39

Τέσσερις ημέρες Πολιτισμού στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

  • Εκδηλώσεις και συναρπαστικές δραστηριότητες στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
    (Φωτ.: Facebook / Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος)

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στο κοινό, για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων από την Πέμπτη 23 Ιουνίου, που φέρουν το συμβολικό τίτλο Metamorphosis και του οποίου την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η γενική διευθύντρια Συναυλιών και Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, Λίμορ Τόμερ. Έως τις 26 Ιουνίου το ΚΠΙΣΝ μετουσιώνεται σε έναν ζωντανό τόπο ιδεών, εξερεύνησης και αλληλεπίδρασης, μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων για όλες τις ηλικίες. 

Στο πρόγραμμα «Metamorphosis» συναντιούνται πάνω από 400 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, όπου Έλληνες και ξένοι δημιουργοί συμπράττουν στη σύνθεση μιας μεγάλης γιορτής.

Μεταξύ των άλλων δημιουργών οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανατρεπτική καλλιτέχνιδα Λόρι Άντερσον, τον Σύρο μουσικό Ομάρ Σουλεϊμάν, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Αμερικανο-Ιρακινό μουσικό Αμίρ Ελσαφάρ και πολλούς άλλους. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει και ο διάσημος σκακιστής Γκάρι Κασπάροφ.

Παράλληλα η Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάζει έκθεση με έργα του Παναγιώτη Τέτση σε επιμέλεια της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, ενώ το Ωδείο Αθηνών επιμελείται και παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας δύο εμβληματικά έργα του μουσικού ρεύματος του μινιμαλισμού. Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει με μια παράσταση στην Εναλλακτική Σκηνή, και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος ανοίγει για πρώτη φορά τους χώρους της στο κοινό. 

Στο πλαίσιο του αθλητικού προγράμματος των εκδηλώσεων θα διεξαχθεί, για δεύτερη χρονιά, ο βραδινός αγώνας δρόμου «SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον» με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμού το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο και πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αρχίζει στις 18:00 και ολοκληρώνεται στις 04:00. Από τις 24 Ιουνίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραμείνει συνεχώς ανοιχτό από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Ιουνίου.

Η συμμετοχή σε ορισμένες εκδηλώσεις, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα γίνεται με δελτία προτεραιότητας. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο www.SNFCC.org/metamorphosis.