22 Ιούνιος 2016, 15:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούνιος 2016, 15:31

Ενεργό ρόλο στον Απόλλωνα Καλαμαριάς αναλαμβάνει ο Σάββας Καλεντερίδης

  • Ενεργό ρόλο στον Απόλλωνα Καλαμαριάς αναλαμβάνει ο Σάββας Καλεντερίδης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Είναι η ομάδα που οι Πόντιοι έχουν στην καρδιά τους. Αν και έχει συνδέσει το όνομά της με την Καλαμαριά, εντούτοις θεωρείται η ομάδα όλων των Ποντίων. Άλλωστε στην επετειακή φανέλα για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, ο Απόλλων Καλαμαριάς έβαλε στο ένα μπράτσο το χάρτη του Πόντου και στο άλλο τον θεό Απόλλωνα.

Η ομάδα που φέτος αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της.

Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Άλεξ Κάλας (Αλέξανδρος-Κοσμάς Καλαϊτζίδης), ο οποίος αναμένεται να αναλάβει την τύχη του ιστορικού σωματείου, θέλει τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στον ποντιακό χώρο. Ένας από αυτούς είναι και ο εκδότης, συγγραφέας και αρθρογράφος Σάββας Καλεντερίδης.

«Επειδή ο Απόλλωνας, παρότι ομάδα της Καλαμαριάς, εκφράζει όλους τους Ποντίους, και επειδή ο άνθρωπος που θα την αναλάβει θέλει να δώσει βάρος στην ιστορία και στον πολιτισμό, θέματα που με ενδιαφέρουν και μπορώ να συμβάλλω, δήλωσα “παρών”», ανέφερε ο Σάββας Καλεντερίδης μιλώντας στο pontos-news.gr, χωρίς ωστόσο να μπορεί από τώρα να διευκρινίσει το ρόλο που θα κληθεί να αναλάβει.

Σε δηλώσεις του στον ρ/σ Metropolis 95,5 εξήγησε ότι γνωρίζει προσωπικά τον Άλεξ Κάλας, καθώς είναι συμπατριώτης του από τον Λευκώνα Σερρών. «Πρέπει να διαβεβαιώσω ότι η ψυχή του είναι πραγματικά γεμάτη από Πόντο», δήλωσε χαρακτηριστικά.