22 Ιούνιος 2016, 11:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιούνιος 2016, 11:43

Βίζες διαρκείας για τους Ρώσους τουρίστες

  • Βίζες διαρκείας για τους Ρώσους τουρίστες
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΕΡΑ)

Βίζα πολλαπλών εισόδων, 3ετούς και 5ετούς διάρκειας, άρχισαν να χορηγούν οι ελληνικές προξενικές Αρχές στους Ρώσους επισκέπτες, σε μία προσπάθεια να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση για ταξίδια Ρώσων στην χώρα μας. 

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και η Ρωσίδα ομόλογός της, Άλα Μανίλοβα έγινε αναφορά στις δράσεις για την αύξηση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία προσαρμοσμένες στα όσα συζητήθηκαν στην πρόσφατη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα. 

Σχετικά με τις αυξημένες απαιτήσεις του νέου συστήματος βιομετρικών στοιχείων, η Κουντουρά επισήμανε ότι έχουν πλήρως ξεπεραστεί οι αρχικές δυσκολίες και κατόπιν των ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών για την επιπλέον στελέχωση και ενίσχυση των δομών οι διαδικασίες της έκδοσης πραγματοποιούνται με ταχείς ρυθμούς, καλύπτοντας πλήρως την αυξημένη ζήτηση.

Η υπουργός υποστήριξε ότι όλοι οι τουρίστες που απευθύνονται στο προξενείο για να εκδώσουν βίζα, θα την παίρνουν εντός 48 ωρών από τη στιγμή που υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα.