21 Ιούνιος 2016, 23:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούνιος 2016, 22:43

Έκθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου από το Ίδρυμα της Βουλής

  • Έκθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου από το Ίδρυμα της Βουλής
    Ο Ανδρέας Παπανδρέου (K) στην γιορτή νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, το 1980 (ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, το Ίδρυμα της Βουλής διοργανώνει έκθεση με θέμα «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή». 

Τα εγκαίνια της έκθεσης, την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο περιστύλιο της Βουλής, θα τελέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικά τεκμήρια από τη ζωή και το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα τεκμήρια της έκθεσης προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά. Κατά κύριο λόγο από το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, αλλά και την ΕΡΤ, την Τράπεζα της Ελλάδας, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, το Μουσείο Μπενάκη, το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, το Κολλέγιο Αθηνών, το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη», το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Σημίτης», το Πειραματικό Σχολείο, το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας κ.ά.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Δεκεμβρίου 2016 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.