21 Ιούνιος 2016, 15:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούνιος 2016, 13:53

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής μιλά για τους Πόντιους, τη Γενοκτονία και τους αρνητές της

  • Ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής μιλά για τους Πόντιους, τη Γενοκτονία και τους αρνητές της
    Ο μητροπολίτης Νικ. Χατζηνικολάου

«Πληγή πάνω στην πληγή μας είναι η παραποίηση της ιστορίας», λέει για την άρνηση της Γενοκτονίας ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου, ιερωμένος και θεολόγος αλλά και σπουδαίος επιστήμονας με σπουδές αστροφυσικής και μηχανολογίας στο Χάρβαρντ και στο ΜΙΤ αντίστοιχα.

Είναι διδάκτωρ στον τομέα της βιοηθικής, έχει υπάρξει επιστημονικός σύμβουλος για θέματα διαστημικής ιατρικής τεχνολογίας, και από 20ετίας και πλέον ασχολείται συστηματικά με την Ορθόδοξη Βιοηθική και τις κοινωνιολογικές επιπτώσεις της Βιοϊατρικής.

Καθώς η επέτειος μνήμης της Γενοκτονίας περνά και η καθημερινότητα επιστρέφει, έχει αξία να προβάλλουμε τις απόψεις ανθρώπων που δικαιούνται να ομιλούν έχοντας και το βάρος της γνώσης όταν τοποθετούνται. Ο Μητροπολίτης Νικόλαος είναι ένας από αυτούς.

Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής: Ο Πόντος δεν έχει ρηχότητα. Δεν έχει ψέμα.

Στη συνέντευξή του στο livemedia, που παραχωρήθηκε πριν από μερικούς μήνες, εξηγεί μεταξύ άλλων γιατί αν και δεν είναι Πόντιος νιώθει Πόντιος, μιλά για τη Γενοκτονία και τους αρνητές της στην Ελλάδα («πληγή πάνω στην πληγή μας») και εκφράζει σεβασμό για τον ποντιακό ελληνισμό, ο οποίος «στην Ελλάδα της παρακμής που ξεχνά τις ρίζες της μπορεί να φέρει την ίδια την Ελλάδα».