21 Ιούνιος 2016, 11:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιούνιος 2016, 10:57

Υποχωρεί ο καύσωνας την Τρίτη – Αναλυτική πρόγνωση

  • Ισχυρός αλλά όχι πρωτοφανής ο τετραήμερος καύσωνας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας)

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει την Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας θα πέσουν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Τετάρτη οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε επιπλέον μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Στην Αττική σήμερα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Βαθμιαία στα ανατολικά του νομού βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων στην κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 36, και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 37 και στο Ιόνιο έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου, κατά τόπους στα ανατολικά παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 και στην Κρήτη τοπικά έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 και τοπικά στα βόρεια έως 37 βαθμούς Κελσίου.