20 Ιούνιος 2016, 20:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2016, 18:49

Τουρκία: Προφυλάκιση του αντιπροσώπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα

  • Τουρκία: Προφυλάκιση του αντιπροσώπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα
    (Φωτ.: t24.com.tr)

Κατηγορίες για «τρομοκρατική προπαγάνδα» απαγγέλθηκαν σήμερα σε βάρος του αντιπροσώπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στην Τουρκία Ερόλ Οντέρογλου και δύο γνωστών Τούρκων διανοουμένων από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο διέταξε και την προφυλάκισή τους.

Όπως ανέφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η δικαιοσύνη κατηγορεί τον Οντέρογλου καθώς και τον Αχμέτ Νεσίν και την Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί ότι είχαν συμμετάσχει τον περασμένο Μάιο σε μια εκστρατεία αλληλεγγύης με τον φιλοκουρδικό Τύπο.

«Ο εισαγγελέας που μας άκουσε ζήτησε να μας απαγγελθούν κατηγορίες και να προφυλακιστούμε για τρομοκρατική προπαγάνδα» υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), εξήγησε ο Οντέρογλου τηλεφωνικά από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, λίγο πριν απαγγελθούν οι κατηγορίες σε βάρος των τριών κατηγορουμένων. Οι τρεις τους είχαν αναλάβει τον περασμένο Μάρτιο συμβολικά και διαδοχικά το ρόλο του διευθυντή της φιλκουρδικής εφημερίδας Ozgur Gundem, η οποία βρίσκεται από καιρό στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και των αρχών της Τουρκίας. Στη συνέχεια είχε ξεκινήσει σε βάρος τους δικαστική διαδικασία.