20 Ιούνιος 2016, 10:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2016, 09:47

Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ με νεκρούς και τραυματίες

  • Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ με νεκρούς και τραυματίες
    Τον τρόμο έζησε και πάλι η αφγανική πρωτεύουσα με τη νέα επίθεση αυτοκτονίας (EPA / Hedayatullah Amid)
  • Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ με νεκρούς και τραυματίες
  • Επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ με νεκρούς και τραυματίες

Δεκατέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην Καμπούλ, σε επίθεση αυτοκτονίας με στόχο ένα μίνι-μπας που μετέφερε Νεπαλέζους φρουρούς ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

«Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 νεκρούς και οκτώ τραυματίες στην τρομοκρατική επίθεση που εκδηλώθηκε σήμερα στην Καμπούλ.

»Η αστυνομία εξακριβώνει την ταυτότητα των θυμάτων» ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Σεντίκ Σεντίκι. Κάποιοι εξ αυτών είναι περαστικοί που την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στην γειτονική αγορά.

Η επίθεση αυτή, η πρώτη στην Καμπούλ από την ημέρα που ξεκίνησε το ραμαζάνι, πριν από δύο εβδομάδες, έγινε στα ανατολικά της πρωτεύουσας, στον δρόμο που οδηγεί στην Τζαλαλαμπάντ. 

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε, μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, την ευθύνη για την επίθεση. «Νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιήσαμε μια μαρτυρική επίθεση (σ.σ. αυτοκτονίας) εναντίον των φρουρών των επιτιθέμενων δυνάμεων, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας 20», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, υποσχόμενος ότι θα ανακοινώσει σύντομα «και άλλες λεπτομέρειες».

Οι Νεπαλέζοι που εργάζονται στην Καμπούλ απασχολούνται κατά κύριο λόγο ως φρουροί ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TOLOnews, μεταξύ των θυμάτων είναι και κάποιοι Φιλιππινέζοι. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ, Αμπντούλ Ραχμάν Ραχίμι, είπε ότι ο δράστης περίμενε κοντά στο συγκρότημα όπου κατοικούν οι φρουροί και πυροδότησε τα εκρηκτικά του μόλις ξεκίνησε το λεωφορείο που τους μετέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.