20 Ιούνιος 2016, 11:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2016, 23:29

Στα μαχαίρια για τον εκλογικό νόμο κυβέρνηση και ΝΔ

  • Στα μαχαίρια για τον εκλογικό νόμο κυβέρνηση και ΝΔ

Λίγα 24ωρα πριν από τη συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη κυβέρνηση και ΝΔ έχουν βγάλει τα... μαχαίρια μέσω διαρροών συνεργατών του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αλλαγές που μελετά η κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο διαμήνυε την Κυριακή ότι «ο Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές».

Λίγη ώρα αργότερα ήρθαν κυβερνητικοί κύκλοι να απαντήσουν στη ΝΔ  ότι «θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο  Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές».

Από το Μαξίμου τόνιζαν ότι «ο πρωθυπουργός θα κάνει αυτήν την εβδομάδα επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση.»

Έλεγαν επίσης ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα, «όπως συμφωνήθηκε στις σχετικές επαφές, ασχέτως αν κάποιοι, φορτωμένοι με άγχος, ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα. Κατανοούμε την πίεση, το αδιέξοδο και τους φόβους “κύκλων" της ΝΔ.»

Oι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «κύκλοι» της αξιωματικής αντιπολίτευσης διοχετεύουν, ανωνύμως, στα ΜΜΕ διάφορες ηρωικές εκφράσεις από γουέστερν σπαγγέτι, όπως «ο Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δύο φορές».

Και έστελναν το μήνυμα στη Συγγρού: «Τους απαντάμε επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;»