19 Ιούνιος 2016, 14:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιούνιος 2016, 14:06

Ομογενής της Αυστραλίας στηρίζει τους άστεγους

  • Ομογενής της Αυστραλίας στηρίζει τους άστεγους
    Από τη φετινή καμπάνια της δράσης ανακούφισης των αστέγων, την οποία η ελληνική ομογένεια στηρίζει σθεναρά (φωτ.: Vinnies CEO Sleepout /Facebook)
  • Ομογενής της Αυστραλίας στηρίζει τους άστεγους
  • Ομογενής της Αυστραλίας στηρίζει τους άστεγους

Ο ομογενής πρόεδρος της ομάδας Perth Glory, Πίτερ Φιλόπουλος πρωτοστατεί στην ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Vinnies, για την υποστήριξη των άστεγων, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου, στο Μάσγουελμπρουκ, της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ο Πίτερ Φιλόπουλος, όπως και πολλά ακόμα στελέχη επιχειρήσεων και οργανώσεων της Αυστραλίας θα διανυκτερεύσουν εκείνη την ημέρα στο δρόμο.

Φέτος στη δράση αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 100 υψηλόβαθμα στελέχη.


Η CEO Μ. Γκορ έχει κοιμηθεί στο δρόμο, συμμετέχοντας στη δράση (φωτ.: Vinnies CEO Sleepout /Facebook)

Παράλληλα, η δράση, η οποία έχει όλα αυτά τα χρόνια την αμέριστη και έμπρακτη στήριξη της ελληνικής ομογένειας, έχει στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για τη στήριξη των αστέγων της Δυτικής Αυστραλίας.

Μέχρι σήμερα πάνω από 1.500 διευθυντές οργανώσεων και επιχειρήσεων και περίπου 16.000 απλοί πολίτες έχουν συγκεντρώσει το ποσό 2,2 εκατ. δολάρια. Ο Πίτερ Φιλόπουλος έχει θέσει στόχο για τη φετινή δράση, να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5.000 δολάρια.


Ο ομογενής μας Π. Φιλόπουλος που πρωτοστατεί στη δράση στήριξης των αστέγων (φωτ.: neoskosmos.com)

Σημειώνεται ότι σε όλη τη χώρα πάνω από 105.000 Αυστραλοί κοιμούνται στο δρόμο. Πάνω από 17.000 απ' αυτούς είναι παιδιά, ηλικίας κάτω των 12 ετών, και αποτελούν το 17% των συνόλου των αστέγων. Σήμερα υπάρχουν 10.000 περίπου Αυστραλοί στη Δυτική Αυστραλία που κοιμούνται σε εξωτερικούς χώρους κάθε βράδυ.