18 Ιούνιος 2016, 13:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιούνιος 2016, 13:12

Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: Το ΡΚΚ θα χτυπήσει τουριστικές περιοχές

  • Αντιπρόεδρος τουρκικής κυβέρνησης: Το ΡΚΚ θα χτυπήσει τουριστικές περιοχές
    Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς (φωτ. αρχείου: numankurtulmus.com)

Την έντονη ανησυχία της Άγκυρας για επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές της χώρας, στις οποίες θα εμπλέκεται το PKK, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο Κοτυώρων-Κερασούντας τόνισε μεταξύ άλλων πως «Ο Αλλάχ να φυλάει, βρισκόμαστε στα μέσα της τουριστικής περιόδου, και είναι δυνατόν να γίνουν κάποιες επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας».

Ο Ν. Κουρτουλμούς, αναφερόμενος στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) και στην υποστήριξη που υποτίθεται ότι λαμβάνει από μεγάλες δυνάμεις, είπε: «Το PKK δεν είναι υπόθεση μόνο μερικών ατόμων. Έχει πίσω του μεγάλες δυνάμεις που το υποστηρίζουν, αυτό το γνωρίζουμε. Το υποστηρίζουν με παροχή πληροφοριών, με υλική, οικονομική και πολιτική υποστήριξη. Τους δίνουν ακόμα και όπλα. Άρα, εμείς δεν πολεμάμε μόνο το ΡΚΚ, αλλά και με κείνους που βρίσκονται πίσω του».

Αφού επανέλαβε ότι αναμένονται επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές, που έχουν ως στόχο να πλήξουν τον τουρισμό και να επιφέρουν οικονομικό πλήγμα στην Τουρκία, αναφέρθηκε στη δραστηριοποίηση των Κούρδων ανταρτών στην περιοχή του Πόντου, καλώντας τους πολίτες να συνεργαστούν με το κράτος  και τις υπηρεσίες, για να εξουδετερώσουν και να εξαλείψουν τη δράση τους από την περιοχή.