17 Ιούνιος 2016, 19:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2016, 18:49

Στις πρόβες της νέας ποντιακής κωμωδίας του Ηλία Υφαντίδη (φωτο)

  • Στις πρόβες της νέας ποντιακής κωμωδίας του Ηλία Υφαντίδη (φωτο)
    Το θεατρικό του Ηλία Υφαντίδη «Γυναίκα... T’ Ήλιονος το φως» έχει και ρόλους-έκπληξη!

Γέλια μέχρι δακρύων υπόσχεται σε όσους βρεθούν το Σάββατο το βράδυ στο Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου, στην παραλία της Ελευσίνας, η νέα κωμωδία του Ηλία Υφαντίδη. Τίτλος του έργου, το οποίο έχει γραφτεί στην ποντιακή διάλεκτο και είναι αφιερωμένο στις γυναίκες, είναι Γυναίκα... Τ’ Ήλιονος το φως.

Η πλοκή εκτυλίσσεται στη σύγχρονη Αθήνα. Πρωταγωνιστές είναι ο Ιάκωβος (τον υποδύεται ο Ηλίας Υφαντίδης), ο οποίος είναι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών. Σύζυγός του είναι η ιδιοκτήτρια γραφείου συνοικεσίων Συμέλα (στο ρόλο η Άννα Καλαϊτζόγλου). Η οικονομική κρίση αναγκάζει το ζευγάρι να… συγχωνεύσει τις δύο επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το «Γραφείο Συνοικεσίων: Η ανάπαυσις»!

Έτσι, οι Πόντιοι της ιστορίας που εμπνεύστηκε ο Ηλίας Υφαντίδης πηγαίνουν από προξενιό σε κηδεία, από κασέλες σε νυφικά, από στεφάνια για νεόνυμφους σε στεφάνια για εκλιπόντες, από το μαύρο στο άσπρο, και όλα πάλι από την αρχή.


Όλη η ομάδα σε εντατικές πρόβες λίγο πριν από την πρεμιέρα του Σαββάτου

Εκτός από το ζευγάρι, επί σκηνής βλέπουμε τα παιδιά τους: τον Δημήτρη (Δημήτρης Ζερζελίδης) και τη Σοφούλα (Σοφία Καμπερίδου). Ακόμα, γνωρίζουμε τη Χαρίκλεια (Σοφία Μακρίδου) και τον καψούρη Παντελή (Νικόλας Φωτιάδης), παρέα με τον Θεοχάρη (Θεοχάρης Συμεωνίδης) και τον έρωτά του, τη Μαρίνα (Μαρίνα Πέππα).


Τα κοστούμια της παράστασης τα έραψαν τα ίδια τα μέλη του σωματείου

Ο Γιωρίκας (Γιώργος Ορφανίδης) είναι ο «καλός» γαμπρός, ενώ τον δικό τους ρόλο έχουν ο Χριστόφορος (Χριστόφορος Μαβίδης) και η γυναίκα του Ευτέρπη (Έφη Τσιφλίδου). Ακόμα, υπάρχει η φεμινίστρια Βαρβάρα (Βαρβάρα Στεφανίδου), η Λίλη που την θέλουν πολλοί (Φωτεινή Χριστοδουλάκη), και ο Γιάννες που είναι ένας από τους πολλούς (Γιάννης Συμεωνίδης).

Μέρος της ιστορίας είναι ο Αγαθαρχίδης και ο Αγαθήμερος που καλεί τον Μάντη, αλλά και η θεά Αθηνά, και ο Αριστοτέλης ο ρήτορας.

Εκδηλωσεις