4 Σεπτέμβριος 2013, 08:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:08

Ανεκτίμητα ευρήματα έρχονται στο φως στην Νέα Τραπεζούντα!

  • Ανεκτίμητα ευρήματα έρχονται στο φως στην Νέα Τραπεζούντα!

Ευρήματα απροσδιόριστης εποχής και ενδιαφέροντος έφεραν στο φως οι εργασίες για το δίκτυο αποχέτευσης στη Νέα Τραπεζούντα. Συγκεκριμένα, οι εργάτες εκσκαφείς αντίκρισαν κάτι που μοιάζει με τμήμα τοίχου, σε περισσότερα από ένα σημεία στην οδό Πόντου, στο χωριό του δήμου Κατερίνης.

Αμέσως βρέθηκε στο σημείο αρχαιολόγος, η οποία συνέχισε τη Δευτέρα την ανασκαφή και ανάδειξη με την ελπίδα να εμφανιστούν αρκετές πληροφορίες ώστε να μπορεί να κριθεί η σπουδαιότητα αυτής της ανακάλυψης. Το σίγουρο είναι ότι τα όσα αποκαλύφθηκαν σε πρώτη φάση προσέλκυσαν το αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Άλλωστε, η περιοχή έχει να παρουσιάσει αρχαιολογικά ευρήματα και σε άλλες περιπτώσεις, με παλιότερο εύρημα που φιλοξενείται σε μουσείο. Να σημειωθεί ακόμα ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η πορεία του συγκεκριμένου έργου εγείρει το αρχαιολογικό ενδιαφέρον, καθώς στο φως έχει έρθει και τοποθεσία ταφής στο διπλανό χωριό του Κάτω Άγιου Ιωάννη.

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν πρόκειται για εύρημα που να χρονολογείται στην αρχαϊκή εποχή. Δεν πρόκειται όμως ούτε για μουσουλμανικούς τάφους,  που έχουν βρεθεί σε άλλα σημεία του χωριού και δεν θα παρουσίαζαν ενδιαφέρον που θα δικαιολογούσε περαιτέρω έρευνα, καθώς θα ήταν σχετικά πρόσφατοι.

Πηγή: e-pieria.gr