16 Ιούνιος 2016, 15:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιούνιος 2016, 08:59

Πανελλαδικές 2016: Πώς έγραψαν οι μαθητές

  • Πανελλαδικές εξετάσεις 2018: Εξετάζονται αλλαγές για τους εισακτέους από το εξωτερικό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

«Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές». Με αυτό τον τρόπο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, περιέγραψε σε μία πρόταση την εικόνα που δίνουν τα στατιστικά για τις επιδόσεις των μαθητών που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας υπάρχει… συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες.

Στα Αρχαία το 47,35% έγραψε πάνω από τη βάση και αρίστευσε το 10,25%. Στα Λατινικά πάνω από τη βάση βαθμολογήθηκε το 69,09% και στην Ιστορία το 52,23%. Αντίστοιχα, στα Μαθηματικά θετικών σπουδών το 53,24% ήταν πάνω από τη βάση, στη Φυσική το 69,5% και στη Χημεία το 75,27%.

Εξάλλου, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Βήμα, φέτος στις Ιατρικές Σχολές θα μπουν «γιατροί-λογοτέχνες» καθώς το ποσοστό ρεκόρ των αριστούχων σε Φυσική και Χημεία ανέδειξε σε ρυθμιστικό παράγοντα την Έκθεση. Κατά τα λοιπά, τα στοιχεία δείχνουν πτώση στην πλειονότητα των Σχολών των ΑΕΙ· κατακόρυφη θα είναι η πτώση των βάσεων στις Πολυτεχνικές Σχολές, μικρότερη στα αστικά κέντρα και εντυπωσιακή στα τμήματα της περιφέρειας.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία:

Οι βαθμολογίες των περίπου 80.000 μαθητών στα Γενικά Λύκεια θα αναρτηθούν στα σχολεία την Παρασκευή, ενώ από το μεσημέρι την ίδιας ημέρας θα είναι και διαθέσιμες διαδικτυακά. Οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ θα ανακοινωθούν στις 22 Ιουνίου.