16 Ιούνιος 2016, 13:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούνιος 2016, 12:07

Καύσωνας με 40άρια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

  • Καύσωνας με 40άρια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
    (Φωτ.: EPA / Massimo Percossi)

Τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού θα ζήσει η χώρα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προειδοποιεί ότι το σαββατοκύριακο η θερμοκρασία τοπικά στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει από την Παρασκευή. Στα βόρεια θα φτάσει μέχρι τους 36 βαθμούς Κελσίου, και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα μέχρι τους 37 με 38 βαθμούς. Οι μετεωρολόγοι θεωρούν πιθανό σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο η θερμοκρασία να ανέβει μέχρι τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο και την Κυριακή στην Ήπειρο και τη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο) θα κυμανθεί μεταξύ των 39 και 40, ίσως και των 41 βαθμών Κελσίου. Στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα ξεκινήσει από τα δυτικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Την Τρίτη αναμένεται νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.