16 Ιούνιος 2016, 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιούνιος 2016, 11:24

Έρχονται αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης

  • Έρχονται αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις άδειες οδήγησης προωθεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Σπίρτζης στους εκπροσώπους των σχολών οδήγησης, θέτοντας ως στόχο τον εξορθολογισμό του συστήματος και την πάταξη της διαφθοράς.

Οι τελευταίοι κατέθεσαν στον υπουργό δέσμη προτάσεων, ζητώντας μεταξύ άλλων αλλαγή της νομοθεσίας στον τρόπο εξετάσεων και την πάταξη της παραβατικότητας στον κλάδο.

Εκτός των παραπάνω, ζητούν να έχουν τη δυνατότητα συνεταιριστικής-συνεργατικής σύμπραξης σχολών για κοινή χρήση μέσων εκπαίδευσης υψηλού κόστους, όπως τα λεωφορεία, τα φορτηγά. Χαρακτηρίζουν αναγκαία τη μεταφορά της αρμοδιότητας έκδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Υποδομών, την αφαίρεση της δυνατότητας παραεπαγγελματικής δραστηριότητας εκπαίδευσης οδηγών από δημοσίους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΝΠΔΔ.

Οι ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης ζητούν παράλληλα, την εισαγωγή και νέων ξένων γλωσσών στη θεωρητική διδασκαλία για αλλοδαπούς υποψηφίους οδηγούς, αλλά και την άμεση επίλυση του προβλήματος της αποχής, από τις εξετάσεις, των δημόσιων υπάλληλων εξεταστών οδηγών αυτοκίνητου.