15 Ιούνιος 2016, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούνιος 2016, 11:46

Χωρίς τρένο, μετρό και τραμ σήμερα από τις 21:00

  • Χωρίς τρένο, μετρό και τραμ σήμερα από τις 21:00
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας πραγματοποιούν την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και τρένα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξη των αστικών συγκοινωνιών στο υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και στην καθυστέρηση της υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η επόμενη στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, από τις 12:00 έως τις 17:00.

«Η κυβέρνηση, κατ' εντολή των τοκογλύφων δανειστών, στο πλαίσιο της περίφημης αξιολόγησης, άνοιξε την πόρτα των αστικών συγκοινωνιών σε ιδιώτες, με την ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο Ταμείο Ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι. Εξάλλου όπως σημειώνουν, οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές, δηλαδή «ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια».

Με τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «υπερασπίζονται,  διεκδικούν και κατακτούν δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου και όχι για την τσέπη των ιδιωτών, καθώς και διεκδικούν δουλειά με αξιοπρέπεια και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα».