14 Ιούνιος 2016, 17:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούνιος 2016, 17:29

«Θα κάνουμε το Euro 2016 ένα νεκροταφείο»

  • «Θα κάνουμε το Euro 2016 ένα νεκροταφείο»
    Αστυνομικός έξω από το σπίτι στα περίχωρα του Παρισιού όπου τζιχαντιστής δολοφόνησε αστυνομικό και τη σύντροφό του (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Με ένα βίντεο-μανιφέστο που ανέβασε ο ίδιος στο Facebook αφότου σκότωσε τον Γάλλο αστυνομικό και τη σύντροφό του μέσα στο σπίτι τους, ο Λαροσί Αμπάλα προειδοποιεί για το Euro 2016. «Θα το κάνουμε νεκροταφείο» ανέφερε ο τζιχαντιστής.

Ο Λαροσί Αμπάλα είχε φάκελο για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση.

Το βίντεο αποσύρθηκε 11 ώρες μετά την ανάρτησή του, ωστόσο ο δημοσιογράφος της RFI Ντέιβιντ Τόμσον που πρόλαβε να το δει είπε ότι ο Αμπάλα φαινόταν πολύ ήρεμος και χαμογελαστός. Ο 25χρονος, που είχε ανοίξει λογαριασμό με το ψευδώνυμο «Μοχάμεντ Άλι», τράβηξε το βίντεο μέσα στο σπίτι των θυμάτων του, ενώ στον ίδιο λογαριασμό ανάρτησε και φωτογραφίες τους.

Ο τζιχαντιστής, αφού δήλωσε πίστη στον αρχηγό του ISIS, κάλεσε τους 160 ακολούθους του να επιτεθούν σε αστυνομικούς, δημοσιογράφους, δημόσια πρόσωπα, δεσμοφύλακες και στους ράπερ. Στη συνέχεια ζητά ειδικά από όσους έχουν επαφές με το Ισλαμικό Κράτος να εκδώσουν ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεσή του.


Στιγμιότυπο από το βίντεο του Λαροσί Αμπάλα

Ο δημοσιογράφος που είδε το βίντεο ήταν μεταξύ των ακολούθων του, χωρίς να τον γνωρίζει προσωπικά. Ο Λαροσί Αμπάλα σκοτώθηκε κατά την επίθεση επίλεκτων μονάδων της αστυνομίας στο σπίτι των θυμάτων του, όπου και είχε οχυρωθεί. Είχε καταδικασθεί το 2013 για συμμετοχή σε δίκτυο το οποίο επεδίωκε να στείλει νέους εθελοντές για ένοπλο τζιχάντ στο Πακιστάν.