14 Ιούνιος 2016, 15:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούνιος 2016, 16:01

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος δράστης του φονικού στη Γέφυρα

  • Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος δράστης του φονικού στη Γέφυρα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, αφέθηκε μετά την τρίωρη απολογία του ο 14χρονος δράστης του στυγερού εγκλήματος στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με θύμα συνομήλικό του, φίλο του και συμμαθητή του. Μέχρι να γίνει η δίκη του θα παρακολουθείται από ψυχολόγο κρατικού ή ιδιωτικού ιδρύματος, ενώ στους γονείς του ανατέθηκε η επιμέλειά του υπ' ευθύνη τους. Γεγονός που σημαίνει ότι ακόμα και πλημμέλημα να κάνει, θα διώκονται εκείνοι.

Επίσης, στον 14χρονο απαγορεύτηκε η δυνατότητα να διαμείνει ή ακόμα και να επισκεφθεί το χωριό του, τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, όπου έγινε το φονικό.

Να σημειωθεί ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, σε περιπτώσεις δίωξης ατόμων κάτω των 15 ετών, δεν προβλέπεται η κράτησή τους σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 14χρονος υποστήριξε (για μια ακόμα φορά) ότι αποτελούσε θύμα «μπούλινγκ» από το δολοφονημένο συνομήλικό του αλλά και από την υπόλοιπη παρέα.

Είπε ότι τον κορόιδευαν για το βάρος του, ενώ, όταν κλήθηκε να περιγράψει τη σκηνή του εγκλήματος, απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Φέρεται, ωστόσο, εκτός από τις μαχαιριές που κατάφερε στο λαιμό του θύματος, να επιχείρησε και να τον πνίξει. Σε πολλά σημεία της απολογίας του Ο 14χρονος δράστης φαίνονταν συναισθηματικά φορτισμένος.

Ο δικηγόρος του Θόδωρος Σιμόπουλος προχώρησε σε αίτημα ορισμού πραγματογνώμονα, προκειμένου ο 14χρονος να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, το οποίο αναμένεται να γίνει δεκτό από την ανακρίτρια.

Για βίαιη συμπεριφορά από την πλευρά του δράστη και κατά το παρελθόν κάνουν λόγο κάτοικοι της Γέφυρας, η κοινωνία της οποίας παραμένει σοκαρισμένη τρεις μέρες μετά το φονικό. Σύμφωνα με συγχωριανούς του, φέρεται να έμπλεκε σε καβγάδες στο σχολείο, να κουβαλούσε μαζί του σουγιά και σκάγια και να ξεσπούσε βίαια σε κατοικίδια ζώα. Μάλιστα, φέρεται να έχει σκοτώσει ένα σκυλί στο χωριό και να έσφαξε ένα κουνέλι.