13 Ιούνιος 2016, 13:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούνιος 2016, 13:27

Έκτακτο παγκόσμιο συνέδριο της ΔΙΣΥΠΕ τον Αύγουστο – Τι θα συζητηθεί

  • Η ΔΙΣΥΠΕ στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το Σκοπιανό

Η τροποποίηση του καταστατικού της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ) προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις σε αυτό, αλλά και να αντικατασταθούν ορισμένα ζητήματα τα οποία φαίνονται πλέον ετεροχρονισμένα, θα είναι τα κύρια θέματα του έκτακτου παγκόσμιου συνεδρίου της συνομοσπονδίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Σταύρος Κουγιουμτζής» του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, η οποία παραχωρείται δωρεάν από τον Πόντιο δήμαρχο της περιοχής, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Όπως είπε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ Γιώργος Παρχαρίδης, στο συνέδριο θα συμμετάσχει ένας εκπρόσωπος από κάθε σωματείο-μέλος της συνομοσπονδίας. «Πρόθεσή μας είναι να μετάσχουν ex officio στο διοικητικό συμβούλιο της συνομοσπονδίας όλοι οι πρόεδροι από όλες τις ποντιακές ομοσπονδίες του κόσμου, χωρίς κανέναν περιορισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παρχαρίδη ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να λυθεί είναι η μείωση του χρόνου που απαιτείται ώστε να ενταχθεί μία ομοσπονδία στη ΔΙΣΥΠΕ. Με βάση τη σημερινή κατάσταση, η αίτηση εξετάζεται στο πλαίσιο του παγκόσμιου συνέδριου, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο αφού μπορεί να απαιτηθούν 3 ή και 4 χρόνια.

«Θέλουμε να αποφασίζει για το ζήτημα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΙΣΥΠΕ, με πλειοψηφία 3/4 των μελών της. Αυτά θα είναι τα σημαντικότερα θέματα, που θα αφορούν την τροποποίηση του καταστατικού», εξηγεί ο πρόεδρος της ΔΙΣΥΠΕ. Συμπληρώνει βέβαια ότι ο κάθε σύνεδρος μπορεί να θέσει στην ημερήσια διάταξη όποιο θέμα επιθυμεί.

Ρωμανός Κοντογιαννίδης